Pelerinaje Manastiri

Informatii despre manastirile si
pelerinajele din Romania


"După cum trupul fără suflet este mort,
tot aşa şi credinţa fără fapte
este moartă"
Iacob cap. 2, v. 26

Proiectul “ România Creştină” 2018

În cadrul Proiectului cultural- religios “România Creştină”, Asociaţia “Faptele Credinţei” în parteneriat cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul” Balta Albă a organizat în perioada 29-31 mai 2018 un pelerinaj la Sfinte Mănăstiri pe traseul următor: Bucureşti – Feteşti- Constanţa-Tulcea-Hârşova- Slobozia -Bucureşti.
Pelerinii şi-au plecat genunchi rugându-se Domnului, Prea Curatei Sale Maici şi Tuturor Sfinţilor în următoarele locaşuri sfinte: Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei,Mănăstirea Techirghiol, Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, Mănăstirea Celic Dere, Mănăstirea Saon, Mănăstirea Cocoş, Mănăstirea Cerbu.
În localitatea Adamclisi am poposit la Trophaeum Traiani, monumentul triumfal ridicat între anii 106- 109 din porunca împăratului Traian în amintirea luptelor purtate pe aceste meleaguri cu vitejii daci.
Miercuri 30 mai ,timp de 6 ore s-a călătorit în spațiul Deltei Dunării  cu nava CAMENA pe traseul: Brațul Tulcea – Canal Mila 35 – Canal Trofilca – Canal Sireasa de Nord (de unde se observă orașul Ismail din Ucraina) – Canal Șontea (Rezervația de păsări „Lac Nebunu ”) – Cot Candura – Canal Șontea – Canal Mila 35 – Braț Tulcea.
La Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea ,am avut posibilitatea de a cunoaște păsările declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel național și european, speciile dispărute din spațiul deltaic și dobrogean, speciile nou pătrunse în fauna deltei, dar și aspecte din viața lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare.
Acvariul  prezintă o colecție formată din 24 specii de pești indigeni întâlniți în Delta Dunării și Marea Neagră, 23 specii de pești de recif, opt specii de nevertebrate marine și șase specii de corali aduse din Indonezia dar și sturioni, considerați a fi printre cei mai primitivi pești ce mai trăiesc azi pe glob, și anghile, cunoscute datorită particularității reproducerii lor biologice.
În drum spre casă,la Niculiţel,nu departe de Noviodunum (Isaccea de azi) ne-am oprit la basilica paleocreștină, monument unic de arhitectură în Europa.
Valoarea ei constă în cripta sa aşezată sub sfântul altar unde într-o raclă se găseau moaştele a patru martiri.Pe pereţi se găsesc două inscripţii dintre care una redă numele sfinţilor prăznuiţi la 4 iunie: Zotticos,Attalos,Kamasis şi Filippos care au pătimit pentru credinţa în Hristos în timpul marii persecuţii a lui Diocleţian prin anii 303-304 .
Deosebite mulţumiri Doamnei Ioana Antoche și personalului de la Complex Delta Tulcea, pentru amabilitate.

Vă invităm să vizitaţi şi să redescoperiţi ROMÂNIA!

https://www.hoteldelta.eu/nava-camena

June 11 2018 12:20 am | 1,336 vizualizari | Pelerinaje

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply