Pelerinaje Manastiri

Informatii despre manastirile si
pelerinajele din Romania


"După cum trupul fără suflet este mort,
tot aşa şi credinţa fără fapte
este moartă"
Iacob cap. 2, v. 26

Sfânta Mănăstire Pasărea

Sfânta Mănăstire  Pasărea
Obşte de maici
Hram :  Sfânta Treime
Localizare:  Comuna  Brăneşti, judeţul Ilfov
Foto : Da

Fiind rugat în anul 1813 de trei călugăriţe să le facă şi lor un mic schit în pădurile din jur, stareţul Timotei de la Mănăstirea Cernica a pornit cu rugăciune alături de ele şi încă un părinte prin desişul codrului.
Pe cale, tot timpul i-a însoţit o pasăre care zbura din copac în copac şi ciripea într-un fel aparte. Când au ajuns la locul unde se află actuala mănăstire, pasărea s-a aşezat pe un stejar bătrân şi ciripea din ce în ce mai tare şi mai duios, de teamă ca nu cumva să nu fie sesizată.
La tulpina stejarului era şi un muşuroi mare de furnici. Atunci stareţul îndemnat de Duhul Sfânt a înfipt toiagul său în pământ şi a zis: Aici să fie altarul bisericii, apoi a binecuvântat locul acesta şi întorcându-se către maici: Să vă înmulţiţi ca furnicile acestea, iar de la pasărea aceea schitul s-a numit “Pasărea”, denumire care se păstrează şi astăzi.
Mănăstirea deţine o bogată colecţie de artă veche bisericească: icoane, broderii şi unele mulaje de ghips ale sculptorului Gh.D. Anghel,care şi-a trăit aici ultimii ani din viaţă
Pelerinaj binecuvântat!
Părintele  Vasile  Cristian

April 30 2014 02:13 am | 1,960 vizualizari | Manastiri

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply