Pelerinaje Manastiri

Informatii despre manastirile si
pelerinajele din Romania


"După cum trupul fără suflet este mort,
tot aşa şi credinţa fără fapte
este moartă"
Iacob cap. 2, v. 26

Sfânta Mănăstire Izbuc

Obşte de  călugări
Hram : Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirii
Localizare:  Sat  Călugări ,Comuna  Cărpinet , judeţul  Bihor
Foto : Da

Într-o frumoasă vale la adăpostul Munţilor Bihor şi a Codrului Moma,îşi găseşte liniştea un  aşezământ sfânt.
Cunoscută  naţional  şi  internaţional, prin elementul distinctiv  care este  „Izbucul”, fenomen natural foarte rar,de unde şi denumirea aşezământului.
Izvorul ,unic în Europa a fost declarat monument al naturii,dar ceea ce este mai important este faptul că apa lui are puteri miraculoase. Aceste  două calităţi atrag anual zeci de mii de pelerini.

Numele izvorului de „ Izbucul de la Călugări” precum şi numele satului Călugări,atestat prima dată la 1581,dovedeşte că pe acest loc a existat o străveche aşezare mănăstirească.

Sfântul Sinod a aprobat la data de 28 mai 1928 înfiinţarea  Mănăstirii Izbuc,reânviind viaţa monahală.
Mănăstirea are trei biserici: biserica de lemn mutată aici în 1954 din Beiuş,biserica veche construită între anii 1930-1932 şi biserica de piatră construită în 1989.

Pelerinaj binecuvântat!

Părintele   Cristian

April 05 2011 03:32 am | 4,596 vizualizari | Manastiri

One Response to “Sfânta Mănăstire Izbuc”

 1. Consiliul Director on 05 Apr 2011 at 10:20 am #

  În cadrul proiectului “Ajută pe aproapele tău” Asociaţia Faptele Credinţei http://www.faptelecredintei.ro/absolut/showarticle.php?articleID=67,s-a implicat in salvarea Alexandrei o fetiţă din comuna Cosâmbeşti, judeţul Ialomiţa, născută la 16.08.2008. Aceasta în luna ianuarie 2011 a fost diagnosticată la Spitalul Bagdasar cu formaţiune tumorală expansivă localizată la nivelul fosei posterioare ce înglobează trunchiul cerebral iar la data de 9.03.2011 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie ” s-a intervenit chirurgical pentru ablaţia tumorii.

  Evoluţia postoperatorie este favorabilă cu mobilizare şi reluarea alimentaţiei, fără tulburări oculomotorii,fără tulburări acustice şi de deglutiţie.

  Din păcate darul nostru este insuficient pentru deplasare şi tratament la Institutul Oncologic Bucureşti, pentru hrană şi efectuarea RNM cerebral şi medular recomandat la externare, motiv pentru care vă rugăm din suflet să va implicaţi şi Dumneavoastră ,sprijinind spiritual şi material familia David.

  Dacă doriţi să ajutaţi un înger să trăiască trimiteţi donaţiile la adresa :

  David Constantin / telefon 0766 425 276
  Cod 927090 , Comuna Cosâmbeşti,Judeţul Ialomiţa sau depuneţi în conturile Asociaţiei “Faptele Credinţei” cu specificaţia „pentru Alexandra”

  Vă mulţumim

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply