Faptele Credintei - Deschide-ti inima catre Dumnezeu!

"După cum trupul fără suflet este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă"

Iacob cap. 2, v. 26

Prima Pagină | Cine Suntem | Obiective | Cum Poţi să ajuţi | Comunitate | Membrii | Contact

Noutăţi

Toate noutăţile


„Să ştii mai multe, să fii mai bun!“

01.04.2013 | Vizualizari: 2331
Pe 1 aprilie, 35 de tineri de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny" din Capitală au participat la un pelerinaj organizat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului" şi „Sfântul Corneliu Sutaşul" - Balta Albă, în colaborare cu Agenţia de pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române.
Pelerinajul, sponsorizat de Asociaţia „Faptele Credinţei", se înscrie în proiectul „Hristos, Bucuria tinerilor", care se desfăşoară în cadrul parteneriatului încheiat cu Parohia, şi a fost prilejuit de săptămâna de activităţi extraşcolare şi extracurriculare „Să ştii mai multe, să fii mai bun!".
Tinerii liceeni, însoţiţi de părintele paroh Vasile-Cristian Niţă, de vicepreşedintele Asociaţiei „Faptele Credinţei", Gheorghe- Cristian Popa şi de şase dintre profesorii şcolii, au vizitat mănăstirile: Ţigăneşti, Snagov, Căldăruşani şi Sitaru.
La Mănăstirea Ţigăneşti, tinerii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au aflat istoricul mănăstirii şi au vizitat atelierele în care se prelucrează stofă pentru veşminte preoţeşti şi broderii, precum şi muzeul mănăstirii.
În continuare, grupul s-a îndreptat către ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân de pe insula Snagov, pentru a se ruga în biserica zidită de Sfântul Neagoe Basarab în 1521.
La Mănăstirea Căldăruşani, pelerinii s-au închinat la moaştele Sfântului Grigorie Dascălu, Mitropolitul Ţării Româneşti, aşezate în biserica mănăstirii, construită de domnitorul Matei Basarab în doar o sută de zile, în 1638. Tot aici au vizitat colecţia de obiecte bisericeşti a mănăstirii, unde au putut admira câteva din icoanele pictate de Nicolae Grigorescu, în perioada uceniciei la şcoala de pictură de la Mănăstirea Căldăruşani.
Ultima locaţie vizitată a fost Mănăstirea Sitaru, ctitorită în 1627de străbunicul Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, boierul Papa Greceanu , în trapeza căreia pelerinii au servit masa prin purtarea de grijă a părintelui stareţ
Elevii s-au întors din acest pelerinaj ştiind mai multe despre modul în care monahii şi monahiile împletesc rugăciunea cu munca în mănăstiri dar şi cu dorinţa de a fi mai silitori în dobândirea învăţăturilor bune şi folositoare.
Toate noutăţile

 

Noutati

Accesaţi această rubrică pentru a afla ultimele noutăţi despre programele desfăşurate de Asociaţia "Faptele Credinţei"!


Pelerinaje Manastiri
Parohia Balta Alba

Doneaza Online


Binefăcători:

Sfanta Manastire Frasinei

Sfânta Mănăstire FrăsineiParteneri Media:

Radio Campus Slobozia


Sponsori:

Evi Tour - Agentie de Turism