Faptele Credintei - Deschide-ti inima catre Dumnezeu!

"După cum trupul fără suflet este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă"

Iacob cap. 2, v. 26

Prima Pagină | Cine Suntem | Obiective | Cum Poţi să ajuţi | Comunitate | Membrii | Contact

Noutăţi

Toate noutăţile


România Creştină

24.08.2009 | Vizualizari: 3973
În cadrul Proiectului "România Creştină" în perioada 17-21 august 2009, Asociaţia "Faptele Credinţei" a organizat pelerinaj la Sfinte Mânăstiri din cuprinsul Patriarhiei Române pe itinerariul următor:
Slobozia-Brăila-Galaţi-Tecuci- Vaslui-Iaşi-Târgu Frumos-Paşcani-Drăguşeni-Boroaia-Târgu Neamţ-Pipirig-Durău-Hangu-Potoci-Piatra Neamţ-Bacău-Adjud-Focşani-Buzău-Slobozia.
Pelerinii şi-au plecat genunchi rugându-se în Sfintele Lăcaşuri: Mân.Tudor Vladimirescu-Mân.Dobrovăţ-Mân.Bucium-Mân. Sfinţii Trei Ierarhi-Catedrala Mitropolitană Iaşi-Biserica din Boroaia-Mân.Agapia-Mân. Văratec-Mân.Agapia-Mân.Neamţ-Mân. Secu-Mân. Sihăstria-Mân.Durău-Mân.Bistriţa.
Pentru a redescoperi România, la 12 km distanţă de Vaslui,ne-am oprit la monumentul ecvestru, înalt de 15 m.închinat lui Stefan cel Mare, ridicat în 1975 (an în care s-au împlinit 500 de ani de la batalia purtată de moldoveni împotriva turcilor la Podul Înalt), autor fiind sculptorul Mircea Ştefănescu.
În Târgu Neamţ am vizitat Cetatea Neamtului, construită în timpul lui Petru I al Moldovei, care cunoaşte cea mai înfloritoare perioadă în timpul lui Ştefan cel Mare, fiind inclusă în sistemul defensiv de cetăţi ce aveau ca rol apărarea Moldovei. Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetaţii Neamţului este în anul 1691 când a rezistat în faţa atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan Sobieski.
Plecând de la Casa Pelerinul parte componentă a Centrului Cultural Pastoral "Sfântul Daniil Sihastru" Durău ,pe drumuri de munte în Masivul Ceahlau, după un traseu de aprox. 2 ore, la o altitudine de 1.270 m, pelerinii au întâlnit cascada Duruitoarea, o cădere impresionantă de apă .
În drum spre casă, am admirat lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut şi sub numele de "lacul Bicaz", cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe râurile interioare din România.
Situat pe cursul superior al râului Bistriţa, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelaşi nume .
Deosebite mulţumiri Părintelui Ieromonah Hariton şi Domnului Ştefan Costel de la Centrul Cultural Pastoral" Sfântul Daniil Sihastru „ Durău pentru implicarea în acest proiect .
Vă invităm şi pe Dumneavoastră să redescoperiţi ROMÂNIA!Toate noutăţile

 

Noutati

Accesaţi această rubrică pentru a afla ultimele noutăţi despre programele desfăşurate de Asociaţia "Faptele Credinţei"!


Pelerinaje Manastiri
Parohia Balta Alba

Doneaza Online


Binefăcători:

Sfanta Manastire Frasinei

Sfânta Mănăstire FrăsineiParteneri Media:

Radio Campus Slobozia


Sponsori:

Evi Tour - Agentie de Turism