Faptele Credintei - Deschide-ti inima catre Dumnezeu!

"După cum trupul fără suflet este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă"

Iacob cap. 2, v. 26

Prima Pagină | Cine Suntem | Obiective | Cum Poţi să ajuţi | Comunitate | Membrii | Contact

Noutăţi

Toate noutăţile


Credincioși ialomițeni pelerini în Țara Sfântă

21.05.2019 | Vizualizari: 1201

Un grup de credincioși din localitățile ialomițene Slobozia și Cosâmbești au participat în perioada 6-12 mai 2019 la un pelerinaj în Țara Sfântă organizat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului" şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul" - Balta Albă.
Au fost vizitate locuri de mare importanţă pentru istoria mântuirii noastre.Dintre acestea amintim: Sfântul Mormânt al Domnului, Biserica Naşterii Domnului din Betlehem, Grădina Ghetsimani cu Mormântul Maicii Domnului, Foişorul Cinei celei de Taină, Muntele Tabor, Biserica Buna Vestire din Nazareth, Cana Galileii, Muntele Măslinilor cu Mănăstirea Eleon, locul Înălţării Domnului.
Un moment deosebit a fost cel al binecuvântării în râul Iordan și al croazierei pe Marea Tiberiadei,în cadrul căreia părintele David Pristavu a prezentat minunile săvârșite de Domnul pe luciul acestei ape, iar arhidiaconul Iulian Dumitru,dirijorul Coralei Armonia din Constanța a susținut un miniconcert, răsplătit cu ropote de aplauze.
Pe parcursul pelerinajului au fost rostite pericope evanghelice, rugăciuni și cântări religioase iar la Mănăstirea Sfântul Cuvios Gheorghe de la Hozeva,unde se află și moaștele Cuviosului Ioan Iacob de la Neamț ,s-a citit acatistul Sfântului .
Pelerinii au parcurs Drumul Crucii sau Via Dolorosa, au coborât de la Ierusalim la Ierihon,ajungând la țărmul Mării Moarte și au vizitat Aşezămintele româneşti, unde au primit binecuvântare de la părintele arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Iordan și Ierihon.
Bucuria împlinirii duhovniceşti a fost participarea la Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la Mormântul Sfânt, de un sobor de ierarhi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teofan de Gherasa, din care a făcut parte și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi greci, români, ruși, sârbi și georgieni. Bucuria credincioșilor români a fost și mai intensă când au fost auzite,Sfânta Evanghelie, Rugăciunea Domnească și ecteniile rostite în limba română, ne-a comunicat părintele Vasile -Cristian Niță.
Toate noutăţile

 

Noutati

Accesaţi această rubrică pentru a afla ultimele noutăţi despre programele desfăşurate de Asociaţia "Faptele Credinţei"!


Pelerinaje Manastiri
Parohia Balta Alba

Doneaza Online


Binefăcători:

Sfanta Manastire Frasinei

Sfânta Mănăstire FrăsineiParteneri Media:

Radio Campus Slobozia


Sponsori:

Evi Tour - Agentie de Turism