Faptele Credintei - Deschide-ti inima catre Dumnezeu!

"După cum trupul fără suflet este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă"

Iacob cap. 2, v. 26

Prima Pagină | Cine Suntem | Obiective | Cum Poţi să ajuţi | Comunitate | Membrii | Contact

Noutăţi

Toate noutăţile


IN MEMORIAM - PREOTUL IOAN P. NEGOIȚĂ

19.10.2018 | Vizualizari: 1779

Părintele Ioan P. Negoiţă ,supranumit și „Patriarhul Bărăganului" ,a văzut lumina zilei la data de 24 iunie 1913 în localitatea Bora,fiind hirotonit preot pe seama Parohiei Cosâmbeşti ,unde a funcționat între anii 1939-1970, transferându-se la Parohia Sfinții Voievozi din Slobozia.
În reședința de județ, până la inființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor existau două locașuri sfinte: Sfinții Voievozi sau Mănăstirea ,unde slujeau preoții Marin Alexandrescu și Ioan P. Negoiţă și Sfântul Evanghelist Matei sau Capela cu preoții Petru Breteanu și Ilie Negoiță.Aceștia în pofida interdicţiilor, au căutat să menţină aprinsă flacăra credinţei în Bărăganul ialomițean, fără teama de riscuri, așa cum au făcut toți preoții Protopopiatului Slobozia.
După 1990 părintele Ioan P. Negoiţă a răspândit Cuvântul lui Dumnezeu, în școlile din municipiu, predând Religia și a organizat pelerinaje la mănăstiri din cuprinsul Patriarhiei Române. Cu sprijinul Doamnei Clementina Tudor și a Domnului Florin Floreanu, în cadrul emisiunii ,,Cuvânt pentru Suflet" a explicat pericopele evanghelice, ascultătorilor Postului Radio Campus.
,,Spunea cele mai frumoase istorii, povestiri, trecea prin exemplele cele mai bine alese, drept la ținta inimii. Avea umor, avea blîndețe, avea charismă.Personalitatea părintelui Ioan P. Negoiţă rămâne în minţile şi inimile celor ce l-au cunoscut ca un bun păstor, ca un orator desăvârşit, ca un poet veşnic însetat de Adevăr, ca un îndrumător pentru tinerii teologi, ca un model pentru orice preot, ca un om cu o aleasă educaţie teologică şi laică, ca o icoană vie a împlinirii vocaţiei preoţeşti".
Sfatul de viaţă al preotului Negoiţă era ca niciodată să nu te laşi bătut şi, cu gând bun la Dumnezeu, să izbăveşti în tot ce ţi-ai propus.
A trecut la Domnul la 8 noiembrie 2011,fiind înmormântat la cimitirul Bora.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!

https://www.guraialomitei.com/stiri/hramul-bisericutei-de-la-cosambesti/

https://www.guraialomitei.com/stiri/preotul-ion-negoita-din-cosambesti-a-implinit-ieri-96-de-ani/

https://www.guraialomitei.com/stiri/preotul-ion-negoita-din-cosambesti-a-implinit-astazi-98-de-ani/

https://www.guraialomitei.com/stiri/la-mai-bine-de-98-de-ani-parintele-ion-negoita-de-la-cosambesti-le-a-cantat-duminica-enoriasilor-un-colind-de-craciun/

https://alexandrone.wordpress.com/tag/pr-negoita-slobozia/
Toate noutăţile

 

Noutati

Accesaţi această rubrică pentru a afla ultimele noutăţi despre programele desfăşurate de Asociaţia "Faptele Credinţei"!


Pelerinaje Manastiri
Parohia Balta Alba

Doneaza Online


Binefăcători:

Sfanta Manastire Frasinei

Sfânta Mănăstire FrăsineiParteneri Media:

Radio Campus Slobozia


Sponsori:

Evi Tour - Agentie de Turism