Pelerinaje Manastiri

Informatii despre manastirile si
pelerinajele din Romania


"După cum trupul fără suflet este mort,
tot aşa şi credinţa fără fapte
este moartă"
Iacob cap. 2, v. 26

Sfanta Manastire Frasinei

Obste de calugari

Staret: P.C. Parinte Arhimandrit Neonil Stefan

Hram: Adormirea Maicii Domnului

Comuna Muereasca, judetul Valcea

Istoric

Biserica mare a fost ctitorita de Sfantul Calinic, episcopul Ramnicului intre anii 1860-1863, iar pictura in ulei a fost executata de pictorul Misu Popp. Biserica schitului vechi, cu hramul Nasterea Sf. Ioan Botezatorul a fost construita din lemn de calugarii bulgari Ilarion si Stefan in anul 1710 si reconstruita intre anii 1762-1763 de Hagi Carste Iovipali si Damian Ramniceanu. Din 1787 schitul ramane pustiu pana in 1848 cand este refacut de calugarul cernican Acache. Paraclisul cu hramul “Sfintii trei ierarhi”, chiliile au fost facute de episcopul Gherasim Safirim al Romanului. Este singura manastire care nu a fost secularizata, iar viata monahala de aici se aseamana cu cea de la Muntele Athos, fiind supranumita si Athosul romanesc.

Intre parohiile care beneficiaza de sprijinul financiar si duhovnicesc al Sfintei Manastri Frasinei se numara si Parohia Cosambesti.

Pr. CristianFrasinei


Manastirea Frasinei


Pelerinaj la Frasinei

June 19 2008 02:28 pm | 14,425 vizualizari | Manastiri

14 Responses to “Sfanta Manastire Frasinei”

 1. Pr. Cristian on 27 Feb 2009 at 5:57 am #

  Iubitii mei,
  Incepand cu anul 2001,am organizat pelerinaje la Sfinte Manastiri din cuprinsul Patriarhiei Romane,traseele fiind inscrise la adresa http://www.faptelecredintei.ro/pelerinaje.php.
  Cu aceasta ocazie am avut minunatul prilej de a cunoaste si asculta personalitati marcante ale Ortodoxiei.
  Informatiile culese despre locasurile sfinte in care ne-am plecat genunchi, rugandu-ne Domnului,Preacuratei Sale Maici si Tuturor Sfintilor, insotite de fotografii le-am postat la http://www.faptelecredintei.ro/pelerinaje-manastiri/ pentru a fi si altor binecredinciosi de folos.
  Cat priveste dorinta unora dintre Dumneavoastra, care cerceteaza aceasta pagina de informare, de a fi programati la diferiti duhovnici,Va rugam sa luati legatura cu manastirea pentru a obtine detalii.
  Daca doriti mai multe informatii despre pelerinaje la manastiri, nu ezitati sa contactati la e-mai:asociatia@faptelecredintei.ro
  Pr.Cristian

 2. ancuta on 22 Feb 2010 at 2:34 pm #

  as avea si eu o intrebare daca nu va suparati daca am trimite prin posta un pomelnic in plic ar ajunde la dumneavoastra?dar prin iternet va multumesc si daca se poate astept raspuns. ma scuzatii de deranj

 3. Consiliul Director on 23 Feb 2010 at 3:16 am #

  Pomelnicele cuprinzand numele viilor si adormitilor intru Domnul pot fi trimise la urmatoarea adresa:
  Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit NEONIL STEFAN
  Staretul Sfintei Manastiri FRASINEI
  Comuna MUEREASCA Cod 247411
  Judetul Valcea
  Rugaciunile facute pentru noi de sfintitii slujitori la Dumnezeiasca Liturghie, trebuiesc insotite de credinta,de post si dragoste fata de aproapele nostru.
  Consiliul Director al Asociatiei Faptele Credintei

 4. Dan Marian on 11 May 2010 at 2:28 pm #

  Sunt teolog pastoral ortodox ,orfan de ambii parinti,fara serviciu-fara somaj-fara venit de 2 ani.Doresc sa vin in pelerinaj in weekend,dar costa mult si se merge pe jos…de la comuna Muiereasca.Scrieti-mi urgent daca Manastirea are vreo masina din Rm Valcea sau din Comuna Muiereasca pana la Manastirea Frasinei si cat costa drumul cu masina Manastirii.La ce ore este masina din Rm Valcea spre Muiereasca,cat costa si cat timp face ? Va multumesc mult,cu fiasca smerenie !Dan.

 5. Consiliul Director on 15 May 2010 at 7:52 am #

  Domnule Dan Marian,
  Asociaţia “Faptele Credinţei”,în măsura posibilităţilor sprijină persoanele aflate în dificultate.
  Vă rugăm să transmiteţi cererea Dumneavoastră privind acordarea unui ajutor financiar la adresa:
  http://www.faptelecredintei.ro/contact.php
  Cererea va fi insoţită de acte doveditoare şi de recomandarea părintelui paroh.
  Consiliul Director al Asociaţiei Faptele Credinţei

 6. Adrian on 11 Mar 2011 at 10:22 am #

  as dori sa stiu si eu daca se pot trimite prin posta pomelnice sau vreo scrisoare . mi-ar fi de mare folos daca ati putea spune pasi pe care trebuie sa ii fac !! as dori sa iau Legatura cu preotul Damian de la Manastirea Frasinei .Domnul si Maica Domnului sa va binecuvanteze

 7. Consiliul Director on 13 Mar 2011 at 9:19 am #

  Domnule Adrian,
  Pomelnicele cuprinzând numele viilor şi adormiţilor întru Domnul pot fi trimise la urmatoarea adresă:
  Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit NEONIL ŞTEFAN
  Stareţul Sfintei Mănăstiri FRĂSINEI
  Comuna MUEREASCA Cod 247411
  Judeţul Vâlcea

 8. tudose mihai on 12 May 2014 at 2:51 pm #

  buna ziua ma numesc tudose va rog mult sa ma scuzau am trimes o scrisoare di bruxel recomandata si cu niste bani pentru pomelnic inainte de paste as dori sa stiu daca a sosit la dumneavoastra pe aceasta adresa va multumesc si ma scuzati doamne ajuta

 9. ASOCIATIA FAPTELE CREDINTEI on 14 Mar 2016 at 12:43 pm #

  Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Manastiri Frasinei din județul Vâlcea, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 94 de ani, duminică seara, după slujba Vecerniei Iertării, în chilia sa, în stare de trezvie și rugăciune, pregătit pentru a trece hotarul cel de taină, spre întâlnirea cu Domnul Hristos.
  La dorința sa, va fi înmormântat în cimitirul sfintei mănăstiri, în mormântul din vreme rânduit lângă ceilalți stareți și părinți care au sfințit locul.
  Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 16 martie 2016, de la ora 11:00, la Sfânta Mănăstire Frăsinei.
  Rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos, Calea, Adevărul și Viața, să așeze sufletul său în ceata cuvioșilor și în lumina Preasfintei Treimi.
  Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

 10. ASOCIATIA FAPTELE CREDINTEI on 28 Mar 2016 at 12:57 am #

  După trecerea la cele veșnice a părintelui stareț Neonil Ștefan,pomelnicele cuprinzând numele viilor şi adormiţilor întru Domnul pot fi trimise la următoarea adresă:
  Preacuviosul Părinte Protosinghel ONISIFOR PETRESCU
  Sfânta Mănăstire FRĂSINEI
  Comuna MUEREASCA Cod 247411
  Judeţul Vâlcea

 11. Cristina on 07 Apr 2016 at 10:01 pm #

  Am trimis acum cateva zile un pomelnic catre Sfanta Manastire, impreuna cu 50 de lei. Intrebarea este, daca stiti, cat timp vor fi citite rugaciunile pentru mine. Multumesc!

 12. ASOCIATIA on 02 May 2016 at 10:13 am #

  Sâmbătă, 23 aprilie 2016, la Sfânta Mănăstire Frăsinei a avut loc slujba Parastasului la 40 de zile de la mutarea la Domnul a Părintelui Neonil Ștefan, starețul Athosului românesc din pădurea de frasini.
  Tot cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie i-a dăruit toiagul de stareț Arhimandritului Ioanichie Popescu, rânduindu-l pe acesta îndrumător al obștii și chivernisitor al Mănăstirii Frăsinei.

 13. PC on 13 Jul 2016 at 8:26 am #

  Pentru necesara dvs informare, aflati ca arhim. Ioanichie a fost pus staret de IPS Irineu si nu de IPS Varsanufie, dar fara consimtamantul obstii. Nu e corect sa hotarasca cineva conducatorul unei comunitati, fara alegere prin vot. La incercarea de intronizare de anul trecut a episcopului de Valcea, parintele Ioanichie a avut de partea sa doar 3 voturi din 55. Actualmente, prezenta saptamanala a inaltelor fete bisericesti tulbura linistea calugarilor obisnuiti cu randuiala vredncului de pomenire arhim. Neonil.
  Desi parintele Damian se cazneste de ani de zile sa fie hirotonit, nu este corect inca, d-le Adrian, ca acesta sa fie deja numit preot.
  ”Preacuvioase parinte” nu este o adresare corecta pentru un destinatar, mai ale ca parintele Onisifor nu a fost canonizat inca si nu a fost vazut scris in vreun calendar.
  Toate cele bune si Dumnezeu cu mila !

 14. ASOCIATIA on 14 Jul 2016 at 3:44 am #

  În legătură cu mesajul postat de PC,,precizăm următoarele:
  1. La Sfânta Mănăstire Frăsinei,sâmbătă 23 aprilie 2016 a avut loc slujba Parastasului la 40 de zile de la mutarea la Domnul a Părintelui Neonil Ștefan, starețul Athosului românesc din pădurea de frasini.
  Tot cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie i-a dăruit toiagul de stareț Arhimandritului Ioanichie Popescu, rânduindu-l pe acesta îndrumător al obștii și chivernisitor al Mănăstirii Frăsinei.
  Sursa : http://arhiepiscopiaramnicului.ro/viata-eparhiei/parastas-de-40-de-zile-pentru-avva-neonil-de-la-frasinei
  2.”Preacuvioase părinte” este o adresare specifică monahilor.
  Sursa http://ziarullumina.ro/sfaturi-practice-in-biserica-cum-ne-adresam-persoanelor-clericale-30908.html

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply